fbpx
Att arbeta i lera och med MakerBot Digitizer

Att arbeta i lera och med MakerBot Digitizer

En av fördelarna med en 3D-skanner är att du kan ta in dina fysiska skapelser in i datorn. Du som är van att arbeta med händerna och skapa med den intuitiva känsla det innebär har nu verktygen framför dig att kliva in i den digitala världen utan att gå ifrån konstformen du behärskar.

I exemplet ovan har en medarbetare på Creative Tools (som verkligen inte har lärt sig arbeta i lera) skapat en modell av en bil. Modellen är inskannad i ett svep med MakerBot Digitizer. Därifrån är 3D-modellen skickad till MakerWare där vi sedan printat ut den på en av demoskrivarna i vår butik i Stockholm. 

Modellen representerar ett arbetssätt för att kopiera former för den som inte har kunskaperna inom avancerad 3D-modellering ännu. 

Tekniken erbjuder så mycket mer om man från 3D-skanningen sedan tar in 3D-modellen i ett modellbearbetningsprogram såsom ZBrush, MeshMixer eller Autodesk Mudbox i vilka man med digitala verktyg kan fortsätta forma sin lermodell till perfektion eller anpassning till exempelvis CAD-modell. Passa på att utnyttja kampanjen under mars månad där du får både en MakerBot Replicator 2X 3D-skrivare och Digitizer till ett ypperligt paketpris! Och dessutom fraktfritt inom Sverige!

Kampanjen hittar du på Läs hela inlägget.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.