fbpx
Featured Video Play Icon

Dagens 3D-print – Daniel Norée 3D-printas på MakerBot Replicator Z18 3D-skrivare

Vi skapade denna video för att ge alla en inblick i hur 3D-skrivaren Z18 från MakerBot arbetar. Vi passade även på att hälsa vår nya medarbetare Daniel Norée välkommen till Creative Tools genom att föreviga honom i en staty. 

Daniel är en hängiven entusiast inom 3D-printing och har i flera år testat gränserna för vad tekniken klarar av. Genom att skapa egna processer i 3D har han löst stora utmaningar och testat många typer av plast för de nya personliga 3D-skrivare. 

Hans 3D-modeller har blivit kända världen runt och används ofta inom branschen som populära teknikdemonstrationer av vad 3D-skrivare kan göra.

3D-skanning och 3D-printing

Första steget var att 3D-skanna Daniel med den handhållna 3D-skanner XTION från ASUS. Filen sparades sedan ut som STL-format och togs in i programmet Meshmixer från Autodesk, där vi putsade lite på ytan och fixade småfel som kan uppkomma vid 3D-skanning.

Från Meshmixer togs STL-filen över till 3D-printprogrammet Desktop från MakerBot. Där valde vi standardinställningar för stödmaterial och 3D-utskrift i PLA-plast. För att spara tid och plast valde vi 15% fyllning inuti modellen.

3D-utskriften gjorde vi på 3D-skrivaren MakerBot Replicator Z18 som är den största modellen med stor 3D-printvolym på hela 305 x 305 x 457 mm.

Filen skalades till maxhöjden som Z18 klarar att bygga i ett stycke och därefter satte 3D-utskriften igång. Det tog cirka 49 timmar att 3D-printa och det gick åt drygt 400 gram grå PLA plast (inklusive stödmaterialet). Efter 3D-utskriften tog vi ut modellen och skrapade bort stödstrukturen. 


Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *