fbpx

Framtidens verktyg för stadsplanering & arkitektur

Vägen framåt för stadsplanering, arkitektur & fastighetsutveckling

Autodesk, en ledande aktör inom design- och konstruktionsmjukvara, har länge varit i framkant när det gäller att erbjuda lösningar för arkitekter och stadsplanerare. Med Autodesk Forma, en del av den omfattande AEC Collection, tar de stadsplanering och arkitektur till nästa nivå.

Autodesk Forma: En del av AEC Collection
AEC Collection är Autodesks svar på behovet av en integrerad lösning för alla som arbetar med design, konstruktion, byggnation och tillverkning. Inom denna samling finner vi Autodesk Forma, tillsammans med andra kraftfulla verktyg som Revit och AutoCAD. Denna kombination ger användarna en oslagbar flexibilitet och effektivitet i deras arbetsflöden.

Fördelar med Autodesk Forma för stadsplanerare och arkitekter:
Autodesk Forma erbjuder en intuitiv designupplevelse med ett användarvänligt gränssnitt, vilket gör det enkelt även för de som inte är bekanta med CAD-program tidigare. Realtidsrendering möjliggör snabba förhandsgranskningar av designändringar, vilket sparar värdefull tid. Dessutom underlättar Formas samarbetsfunktioner teamarbete, vilket är avgörande i stora projekt.

Varför byta till Autodesk Forma?
Många stadsplanerare och arkitekter använder redan BIM-verktyg i sitt dagliga arbete. Men Autodesk Forma, som en del av AEC Collection, erbjuder en helhetslösning som få andra verktyg kan matcha. Integrationen med andra verktyg som Revit och AutoCAD innebär att användarna kan röra sig sömlöst mellan olika stadier av design- och konstruktionsprocessen.

CUBE 3: En framtidssäkrad affärsmodell med Autodesk Forma

 

CUBE 3, en framstående arkitekturbyrå, har framgångsrikt införlivat Autodesk Forma i sin arbetsprocess. Tony Fiorillo, Chief Information Officer på CUBE 3, betonar hur värdefulla lösningar som Autodesk Construction Cloud och Forma är. Dessa verktyg ger dem oöverträffad tillgång till data, vilket möjliggör smartare arbete och flexibilitet att vara där kunderna behöver dem.

Förbättrad kommunikation och tidsbesparing
Med hjälp av Forma har CUBE 3-teamet förbättrat sin kommunikation med kunderna. De kan nu ha mer riktade samtal om de bästa möjliga lösningarna för kundens slutresultat. Brian Cussen, arkitekt och medarbetare på CUBE 3, framhäver hur Formas webbläsarbaserade funktion gör det enkelt att visa projekt för kunder i realtid.

Datastyrda designbeslut
Forma har också spelat en avgörande roll i att informera designbeslut. Ett exempel är ett hotellprojekt där intressenterna hade olika åsikter om en takpool. Med hjälp av Formas soltimmaranalys kunde teamet visa att en lösning med en pergola skulle ge tillräckligt med sol och skugga för att uppfylla båda parters krav.

Integration med Revit
En annan viktig aspekt av CUBE 3:s digitala strategi är den sömlösa integrationen mellan Forma och Revit. Tino Freitas, arkitekt och BIM-chef på CUBE 3, betonar hur denna integration gör det möjligt för teamet att starta BIM-processen tidigare, vilket gör att projektet i sin helhet körs mycket smidigare.

Framtiden för CUBE 3
Medan CUBE 3 fortsätter att framtidssäkra sin verksamhet med molnbaserade lösningar, ser de fram emot att fortsätta överträffa sina kunders förväntningar och bidra till den digitala transformationen som krävs för att driva branschen mot en hållbar framtid.

Slutsats
För de som är redo att ta sitt arbete inom stadsplanering och arkitektur till nästa nivå, är Autodesk Forma ett gediget val. Som en del av AEC Collection erbjuder det en helhetslösning som är både kraftfull och kostnadseffektiv.

Kundcase: CUBE 3

Varför välja Creative Tools?

  • Slipp betala med kreditkort och slipp automatiska förnyelser

    Vill du ha bättre kontroll över din licenspool? Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ såsom faktura och leasingavtal. Vi påminner dig i god tid innan det är dags att förnya, så att du hinner ta ställning till om du vill förnya eller inte.

  • Pålitlighet och Partnerskap:

    Vi prioriterar våra kunders behov och vi förstår de unika utmaningarna och kraven inom olika branscher och strävar efter att vara ett långsiktigt stöd för våra kunder.

  • Få en centraliserad översikt över licenser från olika mjukvaruutvecklare

    Svårt att hålla reda på hur många aktiva licenser från olika mjukvaruutvecklare din studio har? Samla alla dina licenser hos oss på Creative Tools, så kan vi ge dig en centraliserad licensöversikt.

Interesserad av en offert?

Vänligen fyll i formuläret nedan, och berätta vad du vill ha en offert för. Vi återkommer till dig så fort vi kan!