fbpx
Limstift – 3D-skrivarens bäste vän

Limstift – 3D-skrivarens bäste vän

Komplexa maskiner har ibland nytta av superenkla lösningar. En 3D-skrivare av FFF-typ funkar bäst när filamentet/byggmaterialet fäster ordentligt på byggplattan i början av utskriften. När utskriften är klar ska den dessutom vara enkel att ta loss. En enkel och extremt prisvärd lösning på detta är limstift. Efter omfattande tester finns nu rätt sorts limstift för ändamålet i Creative Tools webbutik, där du givetvis också köper dina FFF 3D-skrivare och filament.

Läs mer om hur du använder limstift på denna Helpdesk-sida.


Relaterade frågor

Varför fäster inte 3D-utskriften på 3D-skrivarens byggplatta?

Har du börjat 3D-printa och fått problem med att 3D-modellen du vill skriva ut inte fäster mot 3D-skrivarens byggplatta? Då rekommenderar vi detta limstift. Limstiftet ger förbättrad vidhäftning av filamentet på 3D-skrivares byggyta, vilket leder till bättre printresultat. Limstiftet fungerar utmärkt på både kall och uppvärmd byggplatta. Det hjälper till att första lagret filament som printas ut fäster ordentligt mot byggplattan. Det är enkelt att lossa modellen från byggplattan när den är färdigprintad. Lycka till!

Hur lossar jag den 3D-printade modellen från 3D-skrivarens byggplatta?

Använd exempelvis en palettkniv med ett tunt blad. För in palettkniven mellan byggplattan och det 3D-utskrivna objektet. Knivbladet på denna palettkniv är gjort av starkt och tåligt rostfritt fjäderstål insatt i ett skaft av hårdträ, och är därmed ett umärkt hjälpmedel för att ta bort den 3D-printade delen från 3D-skrivarens byggyta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *