fbpx

Att sätta hållbarhet i centrum för byggnadsdesignen

Upptäck hur innovativa, användarvänliga verktyg hjälper arkitekter att driva hållbar förändring redan från designens tidigaste skeden.

Autodesk Forma och AEC Collection  står i framkant för att möta den ständigt utvecklande arkitektur-, ingenjörskonst- och konstruktionsbranschens (AEC) behov. Autodesk Forma, en del av vårt erbjudande, är en innovativ molnbaserad lösning som stödjer arkitekter och designers i deras strävan efter hållbarhet i byggprojekt.

Arcadis: Ett Exempel på Hållbar Design

Arkitekten Caoimhe Loftus och hennes team på Arcadis har utvecklat en arbetsprocess som integrerar hållbar design från projektets start, genom att använda Autodesk Formas miljöanalyser. Det är ett av måga exempel på hur digitala användarvänliga verktyg kan hjälpa arkitekter att driva hållbar förändring redan från designens tidigaste skeden. Denna tidiga integration underlättar och effektiviserar strävan efter hållbarhetsmål, vilket är ett steg mot Arcadis mål att bli ett netto nollutsläpps-företag till 2035. 

En Ny Förändring
Traditionellt har hållbar design och samarbete med hållbarhetsteam ofta kommit senare i designprocessen. Loftus betonar vikten av att flytta denna fokus tidigare i projektets livscykel för att göra hållbarhetsarbetet mer effektivt och kostnadseffektivt.

Överbrygga Gap för att Prioritera Hållbarhet
Arcadis projekt, såsom det urbana detaljhandels- och gästfrihetscentret Merlata Bloom Milano, åtar sig att uppnå hög hållbarhetsnivå. François Appéré, Global Autodesk Platform Director på Arcadis, lyfter fram vikten av digitala verktyg för att hantera komplexa utmaningar och ge projektteamen kraftfulla analytiska verktyg.

Förenkla Hållbar Design
Arcadis team har utvecklat ett tidigt fasarbetsflöde med fokus på operativ energi. Autodesk Forma kan skalas upp och användas för att möjliggöra för arkitekter att utföra initiala miljöanalyser själva och designa med hållbarhet i åtanke från dag ett.

Tidiga Indikationer, Informerade Beslut
Med tidiga insikter från Forma kan teamet utforska och testa fler designförslag och föreslå lösningar snabbare. Analyserna möjliggör tidig och frekvent utvärdering av designen, vilket hjälper teamet att nå sina hållbarhetsmål.

Med fokus på operativ energi ger Arcadis arbetsflöde arkitekter en bättre utgångspunkt för att designa med energi i åtanke från början. Autodesk Forma spelar en nyckelroll i att göra hållbar design mer tillgänglig och hanterbar för arkitekter.

Kundcase: Arcadis Merlata Bloom Milano i Italien

Nyfiken på arbetsflödet?

Se Arcadis session från Autodesk University 2023. Sessionen leddes av Caoimhe Loftus och Simon Irgens, Senior Customer Success Manager från Autodesk Forma.

I sessionen kommer du att lära dig:

 • Hur man sätter mål för operativ energi.
 • Hur man identifierar vilket klimat man designar för.
 • Hur man använder Autodesk Forma för att analysera massstudier med fokus på operativ energi och analys av solpaneler.
 • Vilka designbeslut som påverkar din förmåga att uppnå dina mål för operativ energi.

Se inspelningen här.

"Putting Sustainability at the Heart of Building Design"

Vill du veta mer om hur innovativa och användarvänliga verktyg kan hjälpa arkitekter att driva hållbar förändring redan från designens tidigaste skeden? Autodesk har publicerat ett Whitepaper med titeln ”Putting Sustainability at the Heart of Building Design”, som utforskar hur innovativa och användarvänliga verktyg kan hjälpa arkitekter att driva hållbar förändring redan från designens tidigaste skeden. Här är några av de viktigaste punkterna:

 • Betydelsen av Hållbarhet

 • Utmaningar inom AEC

 • Klimatförändringarnas påverkan

 • Integrering av hållbarhet i designprocessen

 • Digitala verktyg för hållbar design

 • Framtidens planering

 • Framtidens byggande

 

Ladda ner ditt whitepaper här!

Vill du veta mer om hur innovativa och användarvänliga verktyg kan hjälpa arkitekter att driva hållbar förändring redan från designens tidigaste skeden? Fyll i dina uppgifter nedan för att ladda ner din kopia!
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
GDPR-överenskommelse *

Varför välja Creative Tools?

 • Slipp betala med kreditkort och slipp automatiska förnyelser

  Vill du ha bättre kontroll över din licenspool? Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ såsom faktura och leasingavtal. Vi påminner dig i god tid innan det är dags att förnya, så att du hinner ta ställning till om du vill förnya eller inte.

 • Pålitlighet och Partnerskap:

  Vi prioriterar våra kunders behov och vi förstår de unika utmaningarna och kraven inom olika branscher och strävar efter att vara ett långsiktigt stöd för våra kunder.

 • Få en centraliserad översikt över licenser från olika mjukvaruutvecklare

  Svårt att hålla reda på hur många aktiva licenser från olika mjukvaruutvecklare din studio har? Samla alla dina licenser hos oss på Creative Tools, så kan vi ge dig en centraliserad licensöversikt.

 • Officiell Autodesk Reseller

  Med över 20 års erfarenhet och som en officiell Autodesk Reseller, har Creative Tools byggt upp en djup förståelse för 3D mjukvarans utmaningar och möjligheter. Denna erfarenhet är ovärderlig för att ge våra kunder den bästa möjliga service och support.

Skaffa din licens idag

Kontakta oss för en personlig offert

Eller köp din licens direkt i vår webbutik