fbpx
Creative Tools sponsrar Halmstad University Solar Team

Creative Tools sponsrar Halmstad University Solar Team

Vi är väldigt glada över att kunna presentera att vi sponsrar Halmstad University Solar Team (HUST). De utvecklar och bygger en soldriven elbil som de ska tävla med i Bridgestone World Solar Challenge – världens största race för soldrivna elbilar.

Tävlingen, som hölls för första gången 1987, går av stapeln vartannat år i Darwin i norra Australien med mål i Adelaide i södra Australien (totalt 3022 kilometer). I tävlingen deltar team från universitet runt om i hela världen.

På bilden ovan ser vi den soldrivna elbil som Halmstad University Solar Team utvecklade och tillverkade för Bridgestone World Solar Challenge år 2019.

Vad bidrar Creative Tools med?

Malin Enting. VD på Creative Tools (till höger i bild) överlämnar 3D-skivaren MakerBot Replicator+ till Max Bergman från Halmstad University Solar Team (till vänster i bild).

Vi bidrar bland annat med en MakerBot Replicator+ 3D-skrivare. Med 3D-skrivaren skapar HUST prototyper till den soldriva elbilen. De planerar dessutom att använda 3D-skrivaren för att producera delar som kommer att användas i den slutliga versionen av bilen, t.ex. ratt och batteriskal.

Projektet bidrar till en mer hållbar framtid

Just nu är Halmstad University Solar Team mitt uppe i utvecklings- och produktionsfasen av den nya soldrivna elbilen som ska användas i nästa upplaga av Bridgestone World Solar Challenge.

Projektets mål är att bidra med innovativa lösningar och nya koncept för framtidens elbilar. I Sverige släpper transportsektorn ut 30% av våra totala koldioxidutsläpp. Den siffran hoppas HUST kunna minska genom sitt arbete. Vi på Creative Tools tycker att projektet är både spännande och viktigt, och vi vill självklart bidra till en mer hållbar framtid!

Vi önskar HUST ett stort lycka till!

Till sist, en hälsning från teamet på Creative Tools till hela HUST-teamet:

Stort lycka till med projeket! Vi följer utvecklingen med spänning och håller tummarna för er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.